Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تکمیل پروژه انتقال آب ارس به تبریز جزو برنامه های اصلی نمایندگان تبریز است، گفت: هدف این است که با حل این موضوع، حداقل مشکل قطعی آب تبریز تا 20 سال آینده رفع شود.

حجت الاسلام و المسلمین سید محمدرضا میرتاج الدینی در گفت‌وگو با ایسنا در رابطه با مشکل قطعی آب شرب تبریز اظهار کرد: از روزی که این مشکل به وجود آمده است ما با مسئولین و مدیران ملی، وزارت نیرو و مدیران تبریز ارتباط برقرار و تصمیماتی را نیز در جلسات مشترک اتخاذ کرده ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اولین اقدام تهیه نامه‌ای خطاب به وزیر نیرو در قالب یک تذکر کتبی بود که من این نامه را تهیه کردم و هر شش نماینده تبریز این نامه را امضا کردند و ضمن تذکر  به وزیر در خصوص قطعی مکرر آب تبریز پیشنهاد کردیم که یکسری اقدامات فوری و اقدامات بلندمدت انجام گیرد.

وی با اشاره به بازدید از پروژه انتقال آب ارس به تبریز و تصفیه‌خانه‌های تبریز و جلسه مشترک نمایندگان مجلس با اعضای شورای اسلامی شهر تبریز، خاطرنشان کرد: در رابطه با اقدامات کوتاه‌مدت، مدیریت آب منطقه‌ای و مدیریت آب و فاضلاب استان باید در مسیر انتقال آب زرینه رود مدیریت و اصلاح صورت گیرد چون که در حال حاضر تنها بخشی از ظرفیت 4/5 متر مکعبی آب زرینه رود به تبریز می‌رسد البته طبیعی است که باید به تعدادی از روستاها که در این مسیر قرار دارند،  آب داده شود اما در این مسیر صنایع نیز از این آب استفاده می‌کنند درحالی‌که آب شرب تصفیه‌شده اولویت صنایع نیست و باید  برای صنایع آب‌های دیگری جایگزین کرد.

وی با بیان اینکه با مدیریت مسیر زرینه رود و ایجاد تغییراتی در این مسیر حجم آب حدودا نیم متر مکعب زیاد شده است و مشکل کاستی آب به نسبت گذشته حل شده است، گفت: یک سری مشکلات نیز در تصفیه‌خانه ورودی تبریز وجود داشت که باعث ایجاد مشکلاتی شده بود که این مشکلات را نیز اصلاح کردند اما همه این اقدامات، اورژانسی و کوتاه‌مدت است و اگر اقدامات اساسی صورت نگیرد در آینده بازهم با مشکل مواجه خواهیم شد و باید نیاز تبریز به آب شرب در 10 الی 20 سال آینده تامین شود و لازمه این کار افزودن آب جدید است.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: یکی از اقدامات بلند مدت، افتتاح خط دوم زرینه‌رود به تبریز بود که ما این خط را در دوران مجلس هفتم و هشتم و زمانی که در دولت بودیم ایجاد کردیم اما مشکلی که وجود داشت این بود که خط دوم زرینه رود آب نداشت و بنا بود در خط دوم نیز حدود چهار و نیم الی پنج مترمکعب آب بیاید اما چون مبدأ آبریزگاه‌های زرینه‌رود با کمبود آب مواجه شد، نتوانستند به خط دوم زرینه‌رود آب وارد کنند.

وی پروژه انتقال آب ارس به تبریز را اقدام بلند مدت بعدی برشمرد و عنوان کرد: این پروژه می‌تواند در حدود چهار الی پنج مترمکعب آب اضافه کند و حتی در هدف‌گذاری این طرح آمده است که مازاد این آب در فصل‌های غیر کشاورزی و همچنین آب‌های ذخیره شده در سفره‌های زیرزمینی به دریاچه ارومیه انتقال یابد تا کمبود آب دریاچه نیز تامین شود، چرا که سهم حق آبه آذربایجان شرقی در تأمین کمبود آب دریاچه ارومیه حدود ۳۰۰ میلیون لیتر از دو میلیارد مترمکعب است که در بین سه استان تقسیم شده و آذربایجان شرقی باید این میزان آب را تامین کند.

وی در خصوص سرگذشت پروژه انتقال آب ارس به تبریز نیز گفت: کلنگ زنی این پروژه در سال آخر دولت دهم اتفاق افتاد و قرار بود سرمایه‌گذار خارجی بیاید و حتی مجوز سرمایه‌گذاری خارجی نیز از طریق بانک مرکزی صادر شده بود اما به دلیل تغییر دولت و همچنین مشکلاتی که در اثر تحریم به وجود آمد، پروژه با تأخیر مواجه شد اما قسمتی از پروژه تا هرزندانات جلفا و پشت مرند انجام شده است.

میرتاج الدینی ادامه داد: این پروژه 145 کیلومتر است به طوری که 35 کیلومتر تا پشت مرند و 110 کیلومتر از مرند به تبریز است و این‌که گفته می‌شود این پروژه شروع شده است، همان 35 کیلومتر تا مرند است ولی تاکنون اعتبار فاز دوم که قسمت اصلی این پروژه نیز است، تامین و قطعی نشده و یا باید از طریق فاینانس و سرمایه‌گذاری خصوصی و یا خارجی صورت گیرد و یا اعتبار دولتی در نظر گرفته شود چون که هزینه این پروژه سنگین است.

وی در پایان تاکید کرد: درحال حاضر مطالعه در این موضوع انجام می‌گیرد که سرمایه‌گذار خارجی این کار را انجام دهد و یکی از برنامه‌هایی که نمایندگان مردم تبریز داشتند، پیگیری اساسی حل این مشکل بود و هدف این است که با حل این موضوع، حداقل مشکل قطعی آب تبریز تا 20 سال آینده رفع شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی قطعی آب پروژه انتقال آب ارس به تبریز زرینه رود خط دوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۱۵۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه‌گذاری پتروشمی‌ها در بالادست صنعت برای حل مشکل خوراک

مرتضی شاهمیرزایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در حاشیه آیین امضای تفاهم‌نامه طرح‌های توسعه میدان‌های گازی کشور با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و اکتشاف و تولید گفت: امروز تأمین خوراک پایدار یکی از مشکلات بزرگ صنایع پتروشیمی است.

او افزود: خوشبختانه سرمایه‌گذاری صنعت پتروشیمی در دولت سیزدهم در بالادست صنعت نفت به‌ویژه جمع‌آوری گازهای همراه نفت مثمرثمر بوده است،هم‌اکنون طرح‌های جمع‌آوری گازهای همراه نفت در قالب چهار طرح برای جمع‌آوری گازهای غرب و شرق کارون از سوی شرکت پالایش بیدبلند خلیج‌فارس، شرکت هویزه خلیج‌فارس، ان‌جی‌ال ۳۱۰۰ و شرکت پتروشیمی مارون در حال اجراست تا از سوزاندن گازهایی که در دهه‌های پیش سوزانده می‌شد، جلوگیری شود.

شاهمیرزایی اضافه کرد:حداکثر تا سه سال آینده در مجموع یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون فوت‌مکعب از گازهای همراه شرق و غرب کارون توسط صنعت پتروشیمی جمع‌آوری می‌شود که گاز متان آن به شبکه سراسری تزریق و C2+ آن خوراک پتروشیمی‌ها می‌شود.شاهمیرزایی، تکمیل زنجیره ارزش را مهم‌ترین راهبرد صنعت پتروشیمی برشمرد و گفت: باید با شتاب بیشتر به‌سمت تکمیل زنجیره ارزش حرکت کنیم و از وابستگی به خارج بی‌نیاز شویم، بنابراین صنعت پتروشیمی، با سرمایه‌گذاری در بالادست، از تکمیل زنجیره ارزش غافل نمی‌شود.

معاون وزیر نفت تصریح کرد: از شرکت‌های پتروشیمی درخواست می کنم  به پرداخت بهای خوراک و سوخت دریافتی مطابق قرارداد متعهد باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • ادعای جنجالی تن‌هاخ: با نخریدن کین به مشکل خوردیم
  • افزایش ۸ برابری اعتبارات طرح آبرسانی به کلاله
  • رشد اقتصادی اردبیل بالاتر از میانگین کشوری است
  • تکمیل مجتمع فرشته جنوبی تبریز تا پایان امسال
  • لزوم راه‌اندازی خط راه‌آهن جدید ایران و ترکیه از طریق تبریز
  • مردم مشکل جدی کمبود دارو دارند، دولت لاپوشانی می‌کند
  • تکمیل طرح‌های آبی مشگین‌شهر نیازمند ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار است
  • انتظار ۱۰ ساله مردم ۳۰ روستا برای تکمیل پل سوخته سرا پایان رسید
  • ۸۵ درصد از شبکه آبیاری سد حوضیان الیگودرز اجرا شد
  • سرمایه‌گذاری پتروشمی‌ها در بالادست صنعت برای حل مشکل خوراک