Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - با تشدید تنش آبی تابستان امسال به دلیل کاهش بارش و افزایش بی‌سابقه دمای هوای استان، تنها ۱۰درصد کاهش مصرف می‌تواند آب را به همه شهروندان برساند و شاهد قطعی آب نباشیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، بحران آب تبریز در چندین دوره خود را نشان داده است، یک دوره که اقدام اساسی و جدی بوده، انتقال آب از زرینه رود میاندوآب به تبریز در دهه هفتاد بود و تا سالها نیاز آبی تبریز و مسیر انتقال آب را مرتفع کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر تنش آبی دهه 90 تنش مهم دیگر بود که مدیران استان برای حل ریشه‌ای آن، اقدامی نکرده و دست روی دست گذاشتند که در این راستا بی‌تفاوتی نمایندگان و انتصاب مدیران ضعیف در شرکت آب منطقه‌ای مزید بر علت شد تا طرح انتقال آب ارس به تبریز و شهرهای موجود در مسیر انتقال که از حق‌آبه ایران در رود مرزی ارس استفاده می‌شد، همچنان در حد حرف باقی بماند.

گزارش میدانی تسنیم از وضعیت آب در اهواز/ اقدامات مسئولان ؛ فکر اساسی یا مسکن کوتاه مدت + فیلمکاهش منابع زیرزمینی آب شهرستان شیراز؛ در برخی از سفره‌ها امکان برداشت آب وجود نداردشاخص آب روستاهای چابهار رشد 40درصدی داشته است

بحران آب، امسال شرایط حادتری نسبت به سال گذشته دارد، چراکه گرمای این روزهای هوا که بر اساس اعلام سازمان هواشناسی، در هفتاد سال گذشته بی سابقه بود، کاهش بارش در سال آبی جاری میزان ذخایر را به حداقل رساند و کرونا هم باعث افزایش مصرف آب شده است.

با تشدید بحران آب در آذربایجان شرقی بویژه تبریز، با وجود پیگیری چندین ساله رسانه‌ها برای انتقال آب ارس، این طرح همچنان در حد حرف باقیمانده و حتی سرمایه‌گذار این طرح با سنگ‌اندازی و مانع تراشی فراوان، پا به فرار گذاشت و کلاف این انتقال آب، پیچیده‌تر شد.

با بی‌ثمر شدن این اقدامات، آب منطقه‌ای دست به برنامه‌های کوتاه مدت و میان مدت زد که بر این اساس، جداسازی آب شرب زرینه رود از مصارف صنعتی از جمله آنهاست.

حفر چاه‌های عمیق جدید و اصلاح خط لوله انتقال آب سد نهند از دیگر اقدامات زودبازده بود که امسال اجرایی شد تا قطعی آب به حداقل برسد.

اگر 10درصد در مصرف آب صرفه جویی شود، از بحران کم آبی بدون قطعی آب عبور می‌کنیم

یوسف غفارزاده، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی در این زمینه، با تشریح اقدامات استان در کاهش تنش آبی گفت: از شهریور گذشته تاکنون توانستیم از منابع مختلف و اصلاح خطوط لوله، میزان تولید و تامین آب را 10درصد افزایش دهیم.

وی افزود: امسال میزان تولید و مصرف سربه‌سر است و اگر حجم مصرف کمی افزایش یابد، قطعا شاهد قطعی مکرر آب در برخی مناطق استان خواهیم بود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی، استفاده معقول و مدیریت مصرف آب را سهم شهروندان در جهت جلوگیری از قطعی آب عنوان کرد و گفت: امیدوارم این پیک مصرف در تابستان با همراهی شهروندان تبریز و استان بدون قطعی سپری شود.

وی با بیان اینکه با برنامه‌های کوتاه مدت 450 لیتر در ثانیه تولید را افزایش دادیم، گفت: با وجود این افزایش، میزان تولید و مصرف سربه‌سر است.

غفارزاده با تاکید بر اینکه اگر ده درصد در مصرف آب صرفه جویی شود، از این بحران کم آبی بدون قطعی آب عبور می‌کنیم خاطر نشان کرد: در این شرایط با ورود تولیدات جدید به مدار مصرف و مدیریت مصرف توسط شهروندان، تابستان کم آب را بدون آب سپری نخواهیم کرد.

تکمیل پروژه آب رسانی ارس از راهبردهای مهم توسعه تبریز است

اما حجت الاسلام سید محمدرضا میر تاج الدینی نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس، با اشاره به مشکلات کنونی تامین منابع آبی در تبریز اظهار داشت: طرح انتقال آب ارس به تبریز در حدود 140کیلومتر است که تکمیل پروژه آب رسانی ارس تا 20 سال تبریز از نظر تامین آب شرب با مشکل روبه رو نیست و از راهبردهای مهم توسعه تبریز تلقی می شود.

از سوی دیگر، محمدرضا پورمحمدی استاندار آذربایجان شرقی، با توجه به تنش جدی آبی در تبریز و استان، انتقال آب ارس به تبریز را یکی از مهمترین و بزرگ‌ترین طرح‌های عمرانی زیرساختی استان اعلام کرد.

وی با تاکید بر اینکه تسریع در تکمیل و اتمام آن باید جزو اولویت‌های اصلی وزارت نیرو قرار بگیرد، گفت: حدود 105 کیلومتر از 140 کیلومتر باقیمانده از ارس به تبریز تمام مقدمات از جمله تعیین پیمانکار و... به اتمام رسیده و منتظر تخصیص منابع مالی از سوی دولت و وزارت نیرو هستیم که امیدوارم پول این پروژه در اولویت تخصیص قرار گیرد.

انتهای پیام /111/س

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ۸ ۴۲ درصد ۳ ۴۶ درصد آذربایجان شرقی انتقال آب ارس ارس به تبریز آب منطقه ای بحران آب مصرف آب قطعی آب تنش آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۶۹۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نواخته شدن زنگ سپاس معلم در تبریز

 استاندار آذربایجان شرقی در مراسم نواخته شدن زنگ سپاس معلم که در دبیرستان فردوسی تبریز برگزار شد با تاکید بر ضرورت تکریم و تجلیل مقام معلم گفت: اقتدار و افتخارات کشور در عرصه‌های مختلف علمی ، پزشکی، فرهنگی، اقتصادی و امنیتی محصول تلاش‌های تربیتی معلمان است باید دست چنین معلمانی را بوسید و در برابر آنان سر تعظیم فرود آورد.

رحمتی با بیان اینکه کشور ما به نقطه بسیار خوب و محل تحولی رسیده است از معلمان خواست با دلسوزی و دغدغه‌ای که دارند فکر و‌اندیشه دانش‌آموزان را برای ساختن ایران بزرگ و پیشرفت و آبادانی همراه با عدالت آماده کنند.

وی خطاب به دانش‌آموزان هم گفت: آینده بهتر کشور را شما خواهید ساخت بنابراین فرصت علم‌آموزی و پرورش را مغتنم بشمارید و در این ایام به مقوله خودسازی و تفکر در کنار علم حساسیت داشته باشید.

استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: کتاب‌های استاد مطهری هم راهگشا و آینده ساز است و در کنار سایر کتب درسی و غیردرسی مطالعه آثار این استاد را در اولویت قرار دهید که در ساختن نظام فکری شما موثر است.

وی همچنین با اشاره به وجود مدارس کانکسی در استان ابراز‌ امیدواری کرد با مشارکت خیران و ساخت فضا‌های مناسب آموزشی در استان تا پایان دولت سیزدهم دیگر شاهد مدارس کانکسی نباشیم.

سعادتی مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی نیز تکریم معلمان را تضمین آینده کشور دانست و استخدام حدود ۷ هزار معلم جدید در استان، اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان بعد از وقفه‌ای ۱۰ ساله، افزایش یک و نیم برابری فضا‌های ورزشی مدارس استان، استانداردسازی مکان‌های آموزشی و نگاه ویژه به مقوله تربیت را از توفیقات نظام تعلیم و تربیت استان در دو سال اخیر برشمرد.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • جابجایی خطوط انتقال آب شرب تبریز واقع در تقاطع باسمنج
  • آغاز بهسازی آسفالت آزادراه تبریز – زنجان
  • بهسازی آسفالت آزادراه تبریز زنجان آغاز شد
  • گشایش نمایشگاه بین المللی ابزار و یراق آلات ساختمانی در تبریز
  • انحراف مینی بوس در تبریز هشت نفر را راهی بیمارستان کرد
  • رقابت ۱۲ نفر برای ۶ کرسی دیگر مجلس در آذربایجان شرقی
  • درخشش بوکسور مراغه‌ای در مسابقات آسیایی
  • اطلاعیه قطعی آب شهرک خاوران تبریز
  • مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • نواخته شدن زنگ سپاس معلم در تبریز